Rasen Maine Coon

Maine Coon er en stor katt, kjent for sitt karakteristiske utseende, sin intelligens og sitt gode og milde gemytt. Vi kjenner ikke deres opprinnelse helt nøyaktig, men det finnes mange myter og teorier.

Gemytt og vaner:

Maine Coon katten er kjent for sitt gode og stødige gemytt, og kalles ofte for "den milde kjempen". De er snille, tålmodige, veldig sosiale og liker å være i nærheten av mennesker. Generellt sies det at de ikke er "fangkatter", men her er det mange unntak. Maine Coonen er lojal mot sin familie, leker, selvstendig og er ikke så "klengete". De er omgjengelige og går godt sammen med hunder, andre katter og barn. Dette gjør dem til ideelle familiemedlemmer. De er over gjennomsnittet intelligente, og de kan lett læres opp til mange ting om du tar deg tid til det. De er oppmerksomme og lærevillige.

Maine Coon liker å leke med vann, og er verdensmestere i å søle. De tipper vannskåler, og plasker med labbene i dem. Det er smart å ha en tung og stødig vannskål med et brett under for å unngå mye søl. Noen tror at denne vanen kommer fra deres forgjengere som levde store deler av livet ombord i skip. Andre tror det henger igjen fra den gangen de brukte labbene til å slå hull på tynn is når de skulle drikke vann.

Maine Coon er kjent for sine sjarmerende lyder. De mjauer ikke i vanlig forstand. Det er mer ulike "kurrelyder" - milde lyder i kontrast til de store kattene. De gjør seg godt forstått og bruker ulike lyder i ulike situasjoner.

Størrelse og utseende:

Maine Coon katten er den største tamrasen vi har, med en rektangulær kroppsfasong, bredt bryst og solid og muskuløs kropp. De bruker lang tid på å utvikle seg, og er ikke fullvoksne før de er tre til fire år gamle. Hunnkattene veier vanligvis 4-6 kilo og hannkattene 6-9 kilo, men det er mange katter som er vesentlig større også.

Disse kattene er robuste, godt tilpasset harde vintre. De store potene gjør det lettere å gå på snøen, de lange hårene mellom tærne hjelper også til med det samme, samt å holde varmen. De har masse pels på ørene, med ekstra lange tufser som vokser fra innsiden for å holde ørene varme. Den lange buskete halen, som kan minne litt om en vaskebjørn-hale, kan krølles rundt hodet for enda mer beskyttelse mot kulden.

Maine Coon er en semi-langhåret katt, med bløt og slikeaktig tekstur som er veldig lettstelt. Du finner dem i utrolig mange varianter i farger og mønstre.

Tekst lånt med tillatelse fra: http://www.mainecoons.no/mainecoon.html